Doe de HSP test

Deze test is door Elain Aron ontwikkeld die zich al jarenlang heeft ingezet en als pionier wordt gezien op het gebied van in kaart brengen wat HSP betekent. Het geeft een indicatie maar is niet bedoeld om een etiket op te plakken. Het kan namelijk zo zijn dat je al een aantal overprikkelende situaties hebt weten te beteugelen. Hierdoor zal je lager scoren, maar ben je nog steeds HSP.

Na het invullen krijg je een email met de uitslag. Heb je nog specifieke vragen, vul deze onderaan in dan krijg je persoonlijk antwoord.Als je een vraag hebt gesteld krijg je van mij een aanvullende mail waarin ik persoonlijk antwoord geef. Ik doe mijn best om altijd binnen 2 dagen te reageren.

Bedankt!

Je hebt nu op mijn website de HSP test ingevuld en je gegevens achtergelaten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je deze test hebt ingevuld.
Het kan puur uit nieuwsgierigheid zijn. Of het kan zijn dat iemand in je omgeving misschien eens tegen je heeft gezegd: “ ben jij misschien hoog sensitief?”

Het kan ook zijn dat je je al langere tijd niet prettig voelt, dat je het gevoel hebt dat je anders bent, je anders voelt dan anderen. Je voelt je vaak moe, je voelt je snel afgewezen, je blijft lang nadenken/ malen over iets dat is gebeurd en je kunt het maar niet loslaten.
Je kunt niet kunnen stoppen met complex doen of denken en je hoort van je omgeving dat je het moeilijker maakt dan nodig is.

Dit is maar een greep van redenen die aanleiding kunnen zijn om te gaan onderzoeken of hier een onderliggende oorzaak voor is.

Als de reden overprikkeling is en je het gevoel hebt voortdurend te moeten reageren op de prikkels die bij je binnenkomen, is de kans groot dat je dagelijks meer dan gemiddeld stresspieken ervaart. Maar je hebt ook depressieve gevoelens, angstgevoelens en lichamelijke ongemakken t.o.v. mensen die geen last hebben van overprikkeling.
Het ligt voor de hand dat dit erg uitputtend is!

 

Kenmerk van hoge sensitiviteit is de manier waarop een HSP’er informatie die bij hem/haar binnenkomt verwerkt. Iemand met hoogsensitiviteit onderscheidt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen en ze diepgaand te verwerken. Het gevolg is dat bij hen een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling en emotionaliteit. Hierin schuilt het grote gevaar voor een HSP’er.

Deze diepgaande verwerking heeft echter ook positieve aspecten!
Iedere HSP’er kan met de juiste instelling en het juiste inzicht deze positieve aspecten volledig benutten. Zelfs als dat voor jou op dit moment (nog) onmogelijk lijkt.

Ik wil de uitslag van je test graag persoonlijk met je bespreken, tijdens een gratis en vrijblijvende Skype sessie. Dit kan je inplannen door de knop hieronder te klilkken

In deze 20 minuten durende sessie geef ik je twee, op jouw afgestemde tips die jij direct in de praktijk kunt toepassen. Tevens kun je ook het gratis E-book downloaden via de website, met hierin drie praktische oefeningen die je kunnen helpen je meer ontspannen te voelen.